Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Bakken Gård og området

Bakken gård ligger på Unset i Rendalen Kommune, som er Sør Norges største kommune i utstrekning.
Det er hovedhuset på gården som leies ut til overnatting. Huset er trivelig, stort og romslig med sengeplass til opptil 18 personer. Gårdens jorder leies ut til beite til storfe. Det vil si kuer og kalver. Gjestene ser dyrene fra gården. For beskrivelse av husets fasiliteter, se i toppmenyen.

I Rendalen kan du oppsøke stillheten og utfordre dine egne grenser i overveldende natur. Gjennom jakt, fiske, bærplukking, ridning, padling eller andre turer til fots eller på ski kan du utforske Rendalens eventyrland. Mulighetene er mange og valgene er dine

Jutulhogget er Nord-Europas største canyon og en av Sør -Norges største naturattraksjoner. Den er ca 2,4 km lang, 200 m dyp og 200 m bred. Det enorme juvet på Barkaldkjølen ble dannet av voldsomme vannmasser som ble frigjort under nedsmeltingen av innlandsisen for om lag 10 000 år siden. Stedet gir om seg av mystikk og overtro. Navnet Jutulhogget stammer fra sagnet om at kløften ble til under Glomdalsjutulens forsøk på lede elva Glomma over til Rendalen. I bunnen av dalen finnes det flere sjeldne plantevekster. Juvet kan utforskes nærmere nedenfra, eller du kan kjenne suget fra avgrunnen ytterst på kanten av stupet på toppen. Opplevelsen ved å besøke Jutulhogget er storslått og man blir minnet om de sterke naturkreftene som har vært i sving og som har formet det unike landskapet.

http://www.rendalen.kommune.no/7752.7751.Jutulhogget.html

Bull - museet

Rendalen gamle prestegård fra 1747 til 1880. Her ble forfatteren Jacob Breda Bull født (1853 - 1930).Oppveksten her ga inspirasjon til mange av de kjente fortellingene han skrev i voksen alder, slik som Vesleblakken og Ulveslaget. Han tok rendølene på kornet i sine populære folkelivsskildringer og gjort rendølene stolte av bygda si. Se mer info på www.rendalenbygdemuseum.no


Fiskevollen

Sølensjøen ligger langstrakt ved foten av det karakteristiske fjellmassivet Sølen ca 30 km øst for Øvre Rendal. Sjøen er 14 km lang og 3 km bred og er kjent for sine rike bestander av sik og røye. Norges største innlandfiskevær, Fiskevollen med hytter og naust i gammel stil ligger ved Sølensjøen.

Storslagen natur

Rendalen har alt fra urørt og trolsk gammelskog til endeløse myrer, vann og vassdrag helt opp til åpne snaufjellet. Det er flotte fjellvann, større sjøer som Sølensjøen og Storsjøen og elver i kommunen. rendalen kan friste med flere fjelltopper som Sølen 1755 og Elgpiggen og fossefall som Nekfallet.

Rendalen har et kontinentalt klima. Vegetasjonen domineres med furu og med innslag av gran og med store forekomster av gulskjegg, kvitkrull og reinlav.

Bærplukking

Multemyrene på fjellet har trukket til seg mange fra fjern og nær. Gode molteår betyr mengder med saftige og gode bær.

Multeblomst er Rendalens kommuneblomst. Skogene i Rendalen har også store mengder av andre bærtyper som blåbær, tyttebær og bringebær.

Turer til fots eller på ski

I Rendalen har vi fortsatt god gammeldags vinter. Vi har snille fjell med viddelandskap hvor du kan gå dine egne spor eller følge mange mil med oppkjørte skispor. Korteste vei på vinteren til oppkjørte løyper er 7 km opp til Søvollen og Klettsetra.

I Renåfjellet finnes et populært alpinanlegg. Dette ligger 35 km unna.

Se oppdatert info om skiløyper. Rendalen løypelag.

Fiske

Den som vil prøve fiskelykken, kan oppsøke både bortgjemte bekker, brusende elver og idylliske fjellvann. Unsetåa ligger i nærområdet og er en attraktiv fiskeelv. og kan by på sportsfiske av svært høy kvalitet, både på storørret og stor stedegen ørret og harr. Det er mange muligheter for å kjøpe fiskekort. Se www. fishpot og www.inatur.no Les mer om fiske på Rendalen Elvelag.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn